EMBAJADA DE ESPAÑA EN ANKARA Presidency Logo
Home   |   Español   |   Türkçe   |   English   |   Trámites Consulares   |  Contact us   |   Site map
Home

Visados-Vize:
Español
Türkçe
English

Otros trámites para españoles

Contact us

Site Map

Aile birleşimi AB vatandaşı ile


İspanyol yasaları gereği, T.C. vatandaşı olmayan başvuru sahipleri tüm evraklarını İspanyolca’ya tercüme edilmiş olarak sunmalıdır.

Bazı durumlarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından da, Büyükelçilik tarafından vize başvuru evrakları incelendikten sonra, vize başvuru evraklarının İspanyolca’ya tercüme edilmesi talep edilebilir.



Vize başvuruları bizzat ilgili tarafından yapılmalıdır. Posta, faks veya e.mail ile gönderilen evraklar kabul edilmez.

  1. Vize başvuru formu (İspanyolca / İngilizce)

  2. Bir fotoğraf (yeni çekilmiş ve biyometrik olmalıdır. Renkli fotokopi kabul edilmez).

  3. Her iki eşin pasaportlarının aslı ve fotokopisi.

  4. İspanya’ya gidecek kişinin eş olması durumunda: çok dilli evlilik kayıt örneği ( Formul B) ve fotokopisi

  5. İspanya’da ikamet eden eşten, eşiyle beraber İspanya’da yaşamak istediğini belirten yazılı dilekçe.

  6. Aile birleşimi yapılacak kişinin anne ve/veya baba olması durumunda:  yakınlık derecesini gösterir doğum kayıt örneği (Bu belge “La Haye” Apostil tasdikli ve son üç ay içerisinde alınmış olmalıdır) ve başvuru sahibinin, İspanya'da yaşayan çocuğuna maddi bağımlılığını gösterir son bir yıla ait belgeler.
  7. Aile birleşimi yapılacak kişinin çocuk olması durumunda:  çocuğun doğum kayıt örneği (Bu belge “La Haye” Apostil tasdikli ve son üç ay içerisinde alınmış olmalıdır) ve çocuğun velayetinin, aile birleşimi yapacak ebeveynde olduğunu gösterir mahkeme kararı. Mahkeme kararı ve İspanyolca'ya çevirisi “La Haye” Apostil tasdikli olmalıdır
  8. Uçak bileti rezervasyonu


İspanya’da ikamet eden Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı ayrıca aşağıda belirtilen evrakları ibraz etmelidir:

  1. Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı olan eşin İspanya’daki oturum kartı

  2. Bu kişinin İspanya’ya olan bağını gösterir diğer evraklar:

  • Valilikten alınan (Subdelegacion del Gobierno) ikamet belgesi veya Avrupa Birliği ülkesi uyruklu yabacılar kayıt belgesi

  • İkamet edilen eve ait son 4 ayın faturaları (elektrik, su, gaz, vs)

  • İspanya’da sürekli ikamet ettiğini gösterir diğer belgeler.

  1. Avrupa Birliği ülkesi vatandaşının ulusal mercilerden aldığı ve evliliğinin o ülke tarafından da tanındığını gösterir belge

Lütfen yukarıda belirtilen tüm evrakların aslı ve fotokopisini getiriniz.

Vize ücretizdir.

VİZE ALINIP İSPANYA’YA GİDİLDİKTEN SONRA 30 GÜN İÇERİSİNDE YABANCILAR POLİSİ’NE BAŞVURUP OTURUM KARTI ALINMALIDIR.