EMBAJADA DE ESPAÑA EN ANKARA Presidency Logo
Home   |   Español   |   Türkçe   |   English   |   Trámites Consulares   |  Contact us   |   Site map
Home

Visados-Vize:
Español
Türkçe
English

Otros trámites para españoles

Contact us

Site Map

Aile birleşimi AB vatandaşı olmayan ile


İspanyol yasaları gereği, T.C. vatandaşı olmayan başvuru sahipleri T.C. vatandaşı olmayan başvuru sahipleri T.C. vatandaşı olmayan başvuru sahipleri tüm evraklarını İspanyolca’ya tercüme edilmiş olarak sunmalıdır.

Bazı durumlarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından da, Büyükelçilik tarafından vize başvuru evrakları incelendikten sonra, vize başvuru evraklarının İspanyolca’ya tercüme edilmesi talep edilebilir.

  • Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri. (vizeler, damgalar ve şahsi bilgilerin bulunduğu sayfalarının fotokopisi)

  • Vize başvuru formu (İspanyolca / İngilizce).

  • Bir resim (yeni çekilmiş ve biyometrik olmalıdır. Renkli fotokopi kabul edilmez).

  • Tam teşekküllü hastaneden sağlık raporunun aslı ve fotokopisi ( İspanyolcaya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır). Sağlık raporlarında  şu ibarenin bulunması gerekmektedir: "Hastanemize başvuran (kişinin ismi) isimli kinininin Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Sağlık Tüzüğü (2005) uyarınca, halk sağlığı riski oluşturabilecek herhangi bir hastalığı bulunmamaktadır."

  • Adli Sicil Kayıt belgesinin aslı ve fotokopisi ( İspanyolcaya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır).

  • Vize başvuruları bizzat ilgili tarafından yapılmalıdır.

  • İspanya’da oturma ve çalışma izni olan ve aile birleşimini gerçekleştirecek kişinin, İspanya’da bulunduğu bölgenin yerel yönetimine başvurarak aldığı kabul belgesinin orijinalini, başvuru sahibi başvuru  sırasında sunmalıdır (Bu belgenin geçerlilik süresi 2 aydır. 2 ay içerisinde başvuru yapılmadığında, evrak geçersiz sayılır).

  • İspanya’ya gidecek kişinin çocuk olması durumunda: doğum kayıt örneğinin aslı ve fotokopisi (İspanyolca'ya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır)

  • İspanya’ya gidecek kişinin eş olması durumunda: evlilik kayıt örneğinin aslı ve fotokopisi (İspanyolca'ya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır)

  • İspanya’ya gidecek kişinin, aile birleşimi yapan kişinin anne veya babası olması durumunda, İspanya'da yaşayan çocuğuna maddi bağımlılığını gösterir son bir yıla ait belgeler..

  • Evlilik cüzdanı (aslı ve fotokopisi).

  • İspanya’da oturma ve çalışma izni olan ve aile birleşimini gerçekleştirecek kişiye ait oturum kartının fotokopisi.

  • Uçak bileti rezervasyonu

ÖNEMLİ NOTLAR:

  • Bu tür vizelerde karar mercii İspanya Dışişleri Bakanlığı olduğundan, vizelerin cevap süresi yaklasşık iki hafta sürebilmektedir.

  • Yukarıda belirtilen evrakların tamamının ibrazı, vizenin verileceği anlamına gelmemektedir.

  • Gerekli görüldüğü takdirde, yukarıdaki listede yer almayan başka evraklar da talep edilebilir.

DİKKAT:

  • VİZE ALINIP İSPANYA’YA GİDİLDİKTEN SONRA 30 GÜN İÇERİSİNDE YABANCILAR POLİSİ’NE BAŞVURUP OTURUM KARTI ALINMALIDIR.